Wijkcentrum 't Achterom

 

Wijkcentrum 't Achterom

 

 

Het Bestuur  bestaat momenteel uit  vier leden te weten: Maria de Jong,waarnemend voorzitter,  Bas Verschoor, Secretaris; Wil van Brandenburg, Penningmeester; Theo Wüpping, Bestuurslid met als aandachtsveld onder meer de PR.

Naast de functie van voorzitter bestaat er een vacature voor een bestuursfunctie met bijvoorbeeld als taakveld: vrijwilligers/activiteiten.

Website: www.achterlo.nl 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefoon: (024) 6415114

 

Naast de beheerder wordt er veel werk verzet door vrijwilligers die, met name in de avonduren, bardiensten verrichten. Ook de sporters uit de sportzaal, die aan ons wijkcentrum verbonden is, maken van de bar gebruik. 's Avonds is de toegang tot de sportzaal geregeld via het wijkcentrum.

De sportzaal wordt overdag gebruikt voor gymnastiekonderwijs door basisscholen.

Ook de kerk, die door een overkapping met het wijkcentrum is verbonden, maakt bij bepaalde activiteiten gebruik van bepaalde ruimtes in het wijkcentrum.

 

Wijkcentrum 't Achterom heeft de ambitie de spil te willen zijn van het sociale leven in de wijk. Het bestuur wil dat in principe alle verenigingen en groepen in de wijk in 't Achterom onderdak kunnen vinden. Het wijkcentrum is doordeweeks overdag en 's avonds geopend; met uitzondering van de vrijdagmorgen. In het weekend alleen geopend bij speciale activiteiten.

Het bestuur is van mening dat het wijkcentrum het middelpunt moet zijn in de wijk van het sociale-culturele leven voor jong en oud. Het moet een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn waarin faciliteiten aangeboden worden voor een breed scala aan groepsactiviteiten primair gericht op bewoners uit Achterlo. Ons streefdoel het hebben van een mooi en gebruiksvriendelijk gebouw, aangepast aan de eisen van deze tijd.

Het doel op langere termijn is zeven dagen per week geopend te zijn, mits dat qua beheer en exploitatie haalbaar is. Het moet het sociale middelpunt van de wijk zijn van waaruit alle wijkgerichte activiteiten plaats vinden.

 

Voor een overzicht van aktuele activiteiten -naast de wekelijks terugkerende-zie onder rubriek NIEUWS

Kalender

Oktober 2018
Z M D W D V Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 

         

                                                                                      OUDERENDAG 55+            Zondag, 14 oktober 2018 vanaf 9.30 uur.         Voor nadere informatie en opgave deelname zie deze website onder de rubriek NIEUWS                            Werkgroep 55+

 

(Info)Boekingen:

I.v.m. gebruik/huur ruimten in 't Achterom:

- per mail: beheerder@achterlo.nl   òf  

- tel. (024) 6415114     06-28346722

 

Wekelijkse Avondfietstochten 55+ers 

Elke maandagavond. Vertrek 18.00 uur  vanaf het wijkcentrum.(bij goed weer) Laatste fietstocht van dit seizoen is op maandag, 24 september 2018.