Wijkcentrum 't Achterom

Wist u dat

 Online dorpsplein:  www.wijwijchen.nl 

Weet wat er gebeurt in uw buurt. Wijwijchen.nl is een online dorpsplein waar inwoners uit Wijchen met elkaar in contact kunnen komen. Ze kunnen er vinden wat er in hun buurt is: hulpvraag en hulpaanbod maar vooral ook nieuwtjes, spullen te leen of te koop, winkels, agenda en veel meer. Nieuws van buurtbewoners en persoonlijke verhalen kunnen er gedeeld worden en er is plek om ideeën uit te wisselen en foto's en filmpjes te plaatsen. De inhoud van de site wordt hiermee gemaakt door iedereen die er informatie op plaatst . Dit maakt WijWijchen.nl een site voor en dóór Wijchenaren.

Buurtsite Achterlo. 

Achterlo heeft een eigen plek op de buurtsite. Hiervoor kijkt u op de site www.wijwijchen.nl en klikt u bij "meer buurtsites" op "Achterlo". Heeft u iets te vragen of te melden aan uw buurt ? Plaats dan eem berichtje op de buurtsite van Achterlo. Wilt u meer weten over de nieuwe buurtsite voor Achterlo ? Dan kunt u terecht bij de buurtbinders Tineke, Maria, Marianne en Patricia. Zij beheren de site. U kunt ze bereiken via info@wijwijchen.nl.

 

 

WIJKVERENIGING ’T ACHTEROM

is naarstig op zoek naar

enthousiaste barvrijwilligers (m/v)

Door de gestage toename van activiteiten/bijeenkomsten in ons wijkcentrum in de wijk Achterlo is uitbreiding van ons huidige team van barvrijwilligers gewenst.

’t Achterom is een gezellig wijkcentrum waar veel mensen elkaar ontmoeten voor een kopje koffie/thee óf om deel te nemen aan de activiteiten.
Om een indruk te krijgen van onze wijkvereniging verwijzen wij u graag naar de website www.achterlo.nl.

Door het bestuur is de Profielschets barvrijwilliger 't Achterom  vastgesteld waarin wordt aangegeven wat wij de kandidaat-barvrijwilliger te bieden hebben waar onder een vrijwilligersvergoeding  en wat wij van hen vragen. Zie de  Welkompagina voor deze Link.

Bent u geïnteresseerd om ons team van barvrijwilligers te komen versterken dan nodigen wij u uit een mail te richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin vermeld de voor deze functie relevante informatie. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Maria de Jong, wnd.voorzitter,tel. 06-44035051 of met Peter de Schouwer, beheerder, 06-28346722.

Het Bestuur van Wijkvereniging ‘t Achterom

 

Computercafé.

In ons  computercafé kunt u gratis hulp krijgen bij het gebruik van uw e-reader, telefoon, tablet, laptop, PC of ander digitaal apparaat. Of deze nu draait op iOS, Android, Windows, Linux of Chrome is ons om het even. Wanneer we iets niet weten kunnen we het voor u opzoeken!. Wij kunnen u uiteg geven over zaken als telebankieren, omgaan met foto's, gebruik van mail, vragen over social media etc. Ook hulp bij complexere dingen zoals het opschonen van de computer, het verwijderen van virussen, het installeren of verwijderen van software en het verwijderen van ongewenste sotfware. Voorwaarde is wel dat u in het bezit bent van  de licentie voor de software of dat het software betreft welke vrij gebruikt mag worden. Ook kunnen we problemen met hardware uitzoeken en defecte hardware vervangen, problemen met stuurprogramma's oplossen, bestanden welke verloren gegaan zijn gegaan proberen te redden en adviseren bij opwaarderen of uitbreiden van uw computer. Denk hierbij aan een andere viedeokaart, grotere of ander soort harde schijven zoals SSHD of SSD of geheugenuitbreiding.

 

LET OP: Alle handelingen, die door de Leden van de Vrijwilligersgroep van het Computercafé worden verricht -in welke vorm en omvang ook- zijn geheel voor uw eigen risico en hiervoor wordt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaard door ons wijkcentrum en/of de vrijwilligers!

 

U bent van harte welkom op de donderdag in oneven weken van 14.00u tot 16.00u in ons wijkcentrum 't Achterom.

 

Het zou fijn zijn dat u onze wijkvereniging wilt ondersteunen door u aan te melden als lid. Het lidmaatschap per gezin bedraagt voor 2015  € 9,00 per jaar. De aanmeldingsformulieren liggen gereed in 't Wijkcentrum. Ook kunt zich ook via deze website aanmelden.

 

Onze werkzaamheden worden gratis uitgevoerd. Wilt u toch vrijblijvend wat geven aan de vrijwilligers staat er daarvoor een blauw spaarvarken op tafel.

 

Met vriendelijke groet, de coördinator van de vrijwilligersgroep van het ComputerCafé mede namens de vrijwilligers, Ruud van Lierop                                                   

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Boekenkast.

In de Grote Zaal van 't Achterom staat "De Boekenkast".
Iedereen die lid is van de wijkvereniging kan - gratis - van deze boekenkast gebruik maken met als principe: " Twee brengen, Twee halen".
Wij zijn ook erg blij met gelezen boeken, die nog in prima staat zijn.  Vrijwilligers om  mee te helpen zijn uiteraard eveneens welkom. Neem even contact op met Maria de Jong, tel. 024- 6413197 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kalender

Oktober 2018
Z M D W D V Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 

         

                                                                                      OUDERENDAG 55+            Zondag, 14 oktober 2018 vanaf 9.30 uur.         Voor nadere informatie en opgave deelname zie deze website onder de rubriek NIEUWS                            Werkgroep 55+

 

(Info)Boekingen:

I.v.m. gebruik/huur ruimten in 't Achterom:

- per mail: beheerder@achterlo.nl   òf  

- tel. (024) 6415114     06-28346722

 

Wekelijkse Avondfietstochten 55+ers 

Elke maandagavond. Vertrek 18.00 uur  vanaf het wijkcentrum.(bij goed weer) Laatste fietstocht van dit seizoen is op maandag, 24 september 2018.